Coquilles met zeezout-peper marinade, voor 2 personen

94% Coquilles (75% Sint-Jacobsschelp (schelpdieren) (Pecten maximus, hand geraapt in Noorwegen, Noorse zee (FAO 27.2), water, zout, stabilisator: trifosfaten), 6% marinade (plantaardige oliën (raapzaad, zonnebloem, lijnzaad), 11% zeezout, 3% peper, natuurlijke aroma’s, specerijenextract).

Voedingswaardetabel Per 100g %RI
Energie kJ 324 4
Energie kcal 78 4
Vetten (g) 5,4 8
waarvan verzadigd (g) 0,6 3
Koolhydraten (g) 0,2 <1
waarvan suikers (g) 0,0 0
Eiwitten (g) 7,1 14
Zout (g) 2,42 40

RI (reference intake) = Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ/2000kcal)

Bereiding coquilles met zeezout-peper marinade:

Pan/grill: doe een beetje boter en/of olie in de pan. De coquilles ca. 4-6 minuten bakken. Halverwege keren.
Oven: plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (180°C) gedurende 12-14 minuten.