Roodbaars met Franse kruiden, 2 filets

94% Roodbaars (vis) (Sebastes marinus) (met sleepnetten in het Noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan, Noorse zee, Spitsbergen en Bereneiland (FAO 27.2)), 6% marinade (plantaardige oliën (raapzaad, zonnebloem, lijnzaad), groenten (knoflook, uien), zout, natuurlijke aroma’s, pepers (zwart, groen), kruiden (bieslook, dille, peterselie, dragon, rozemarijn)).

Voedingswaardetabel Per 100g %RI
Energie kJ 797 10%
Energie kcal 192 10%
Vetten (g) 12,8 18%
waarvan verzadigd (g) 3,1 15%
Koolhydraten (g) 0,2 <1%
waarvan suikers (g) 0 0%
Eiwitten (g) 18,4 37%
Zout (g) 0,77 13%

RI (reference intake) = Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ/2000kcal)

Bereiding:

  • Pan/grill: doe een beetje boter en/of olie in de pan. De filet ca. 8-10 minuten bakken. Halverwege voorzichtig keren.
  • Oven: plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (180°C) gedurende 15 minuten.