Roodbaarsfilet in gele currymarinade, 2 filets

94% Roodbaars (vis) (Sebastes marinus) (met sleepnetten in het Noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan, Noorse zee, Spitsbergen en Bereneiland (FAO 27.2)), 6% marinade (plantaardige oliën (raapzaad, zonnebloem, lijnzaad, palm, shea), groenten (uien, paprika, knoflook, prei), zout, specerijen (kurkuma, zwarte peper, paprika, gember, chilipeper, kardemon, komijn), natuurlijke aroma’s, kurkuma extract, kruiden (lavas, bieslook)).

Voedingswaardetabel Per 100g %RI
Energie kJ 794 10%
Energie kcal 191 10%
Vetten (g) 12,6 18%
waarvan verzadigd (g) 3,2 16%
Koolhydraten (g) 0,4 <1%
waarvan suikers (g) 0,2 <1%
Eiwitten (g) 18,5 37%
Zout (g) 0,55 9%

RI (reference intake) = Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ/2000kcal)

Bereiding:
Pan/grill: doe een beetje boter en/of olie in de pan. De filet 6-8 minuten bakken. Halverwege keren.
Oven: plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (180°C) gedurende 15 minuten.