Roodbaarsfilet in Greek Passion marinade, 2 filets

94% Roodbaarsfilet (vis) (Sebastes marinus, met sleepnetten in het Noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan, Noorse zee, Spitsbergen en Bereneiland (FAO 27.2)), 6% marinade (plantaardige oliën (raapzaad, zonnebloem, palm, shea, lijnzaad), groenten (uien, knoflook), zout, specerijen (witte peper, karwijzaad, paprika, komijn), kruiden (tijm, oregano, rozemarijn) natuurlijke aroma’s, paprika concentraat, antioxidant: ascorbinezuur).

Voedingswaardetabel Per 100g %RI
Energie kJ 794 9%
Energie kcal 191 10%
Vetten (g) 12,5 18%
waarvan verzadigd (g) 3,2 16%
Koolhydraten (g) 0,5 <1%
waarvan suikers (g) 0,2 <1%
Eiwitten (g) 18,5 37%
Zout (g) 0,48 8%

RI (reference intake) = Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ/2000kcal)

Bereiding roodbaarsfilet

Pan/grill: doe een beetje boter en/of olie in de pan. De filet 6-8 minuten bakken. Halverwege keren.
Oven: plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (180°C) gedurende 15 minuten.