94% Roodbaarsfilet (vis) (Sebastes marinus, met sleepnetten in het Noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan, Noorse zee, Spitsbergen en Bereneiland (FAO 27.2)), 6% marinade (plantaardige oliën (raapzaad, zonnebloem, palm, shea, lijnzaad), groenten (uien, knoflook), zout, specerijen (witte peper, karwijzaad, paprika, komijn), kruiden (tijm, oregano, rozemarijn) natuurlijke aroma’s, paprika concentraat, antioxidant: ascorbinezuur).
Voedingswaardetabel | Per 100g | %RI |
Energie kJ | 794 | 9% |
Energie kcal | 191 | 10% |
Vetten (g) | 12,5 | 18% |
waarvan verzadigd (g) | 3,2 | 16% |
Koolhydraten (g) | 0,5 | <1% |
waarvan suikers (g) | 0,2 | <1% |
Eiwitten (g) | 18,5 | 37% |
Zout (g) | 0,48 | 8% |
RI (reference intake) = Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ/2000kcal)
Bereiding roodbaarsfilet
Pan/grill: doe een beetje boter en/of olie in de pan. De filet 6-8 minuten bakken. Halverwege keren.
Oven: plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (180°C) gedurende 15 minuten.