Bij een maaltijd denk je misschien niet meteen aan een omelet. Toch is dit Aziatische omelet met garnalen een vullend gerecht dat ook goed als avondeten gegeten kan worden. Dit gerecht is eenvoudig te maken en is daarom ook heel geschikt als je weinig tijd hebt om te koken.
Aziatische omelet met garnalen en chili roerbak
Porties: 2 personen
Equipment
- Wok
- Koekenpan
- Keukenmes
Ingredienten
- 200 gram garnalen
- ½ prei
- ½ rode ui
- ½ komkommer
- 1 rode peper
- 2 witpunt radijzen
- 4 eieren
- 3 eetlepels zeewiersalade
- 1 handje waterkers
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 handjes taugé
Marinade
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel chilisaus
- 2 eetlepels ketjap
- zout en peper
Instructies
- Maak de marinade door het teentje knoflook te raspen en met de rest van de ingrediënten te mengen. Giet de marinade over de garnalen en laat even staan.
- Snijd de prei, rode peper en ui klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en wok de gesneden groente. Als de groenten iets geslonken zijn doe je ook de garnalen en taugé in de wok. Wok nog circa 5 minuten tot de garnalen klaar zijn.
- Doe ondertussen de eieren in een kom en voeg hier twee eetlepels chilisaus aan toe. Klop dit goed door. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren tot een dunne omelet.
- Doe de eieren in een kom en voeg hier 2 eetlepels chilisaus aan toe. Klop dit goed door. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de eieren tot een dunne omelet.
- Plaats de omelet op een bord en serveer met de gewokte groenten. Garneer met klein gesneden komkommer, radijsjes en waterkers. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!