Een heerlijk zomers gerecht voor op de barbecue! Terwijl de zalmspiezen op de barbecue liggen flans jij deze couscoussalade zo in elkaar! Een perfect gerecht voor een zomerse dag.
Zalm spiesen van de BBQ met couscoussalade
Porties: 2 personen
Equipment
- Kookpan
- Barbecue
Ingredienten
- 2 zalm spiesen
- ½ rode ui
- ½ komkommer
- 1 zoete puntpaprika
- 1 citroen
- 15 gram zwarte olijven
- 50 gram chorizoworst
- 100 gram feta
- 125 gram cherrytomaten
- 170 gram couscous
- 350 ml groentebouillon
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 7 blaadjes munt
- 1 takje peterselie
- peper en zout
Instructies
- Maak de bouillon met een bouillonblokje. Laat de couscous 10 minuten wellen in de bouillon en giet dan af.
- Hak de munt en peterselie fijn en snijd de paprika, ui, cherrytomaatjes, olijven en komkommer klein. Haal het vel van de chorizo en snijd in blokjes. Meng de yoghurt met het sap van een halve citroen. Voeg de groenten, chorizo en yoghurt toe aan de couscous. Meng het geheel door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de barbecue of grillpan. Haal de zalm uit de verpakking en spies de zalmfilet aan een prikker. Grill de spies ongeveer drie minuten aan beide kanten. Lees ook onze blog om de zalmspiesen perfect te bereiden op de barbecue.
- Serveer de gegrilde zalmspiesen met de couscoussalade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!