Gastbloggers Familie over de Kook maakten een heerlijk recept met garnalen. Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus, Hoe pittig kun jij hem aan?

Thaise roerbak met garnalen

Thaise-roerbak-garnalen
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Thais
Trefwoord: garnalen, garnalen roerbak, Roerbak
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Kookpan
  • Wokpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 350 gram garnalen
  • 400 gram Thaise wokgroenten
  • 300 gram rijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 handje zwarte sesamzaadjes
  • 3 lente-uitjes

Marinade

  • 1 rode peper
  • 1 snufje suiker
  • 1 stukje verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 theelepels kerriepoeder

Instructies

  • Vul een kookpan met water en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Rasp de knoflook en verse gember. Maak de marinade door de rasp te mengen met de rest van de ingrediënten. Marineer de garnalen.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan. Voeg de garnalen toe en wok deze ongeveer 1 minuut. Voeg de Thaise roerbakgroenten, kokosmelk, vissaus en azijn toe. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn.
  • Giet de rijst af en serveer met de garnalen en Thaise roerbak. Garneer met de bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!