Wát ontzettend leuk dat we zoveel gerechten van jullie met Freshly Fish voorbij zien komen! Zo maakte ook foodblogger FoodfromClaudnine een heerlijk gerecht: vistaco’s! Claudia maakte deze taco’s met schelvis, maar je kunt dit recept ook met tonijn, kabeljauw, roodbaars, garnalen – eigenlijk met álle vis kun je dit recept maken.
Mexicaanse taco’s met schelvis
Porties: 2 personen
Equipment
- Bakpan
- Keukenmachine (optioneel)
Ingredienten
- 2 schelvishaasjes
- 1 rode kool
- 1 limoen
- 2 jalapeño's
- 6 tortilla's
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blikje mais
- 2 takjes verse koriander
Kruidenmengsel
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel cayenne peper
- 2 eetlepels bloem
- zout en peper
Avocadosaus
- 1 avocado
- 50 gram roomkaas
- 1 snufje cayennepeper
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel water
- zout en peper
Instructies
- Haal de schelvis uit de verpakking. Meng alle ingrediënten van het kruidenmengsel. Strooi dit over de vis. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de vis circa 2 minuten per kant. Trek de vis uit elkaar met 2 vorken.
- Verwarm de tortilla's in de oven of koekenpan. Snijd de rode kool en jalapeño's klein. Maak de avocadosaus door alle ingrediënten te mengen. Als de saus te dik is kun je nog een eetlepel water toevoegen.
- Beleg de tortilla's met de rode kool, mais, koriander en avocadosaus. Garneer met een schijfje limoen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!