Risotto met een frisse dimensie van citroen, knapperige erwtjes en hartige kabeljauw. Hier maak je écht iedereen blij mee!
Citroen risotto met kabeljauw roerbak
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
Ingredienten
- 200 gram kabeljauw
- 1 citroen
- 1 sjalotje
- 1 liter groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 125 gram risottorijst
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 125 ml droge witte wijn
- 1 klontje boter
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul een pan met water en maak 1 liter groentebouillon. Haal de kabeljauw uit de verpakking. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet in de oven voor ongeveer 12 minuten.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Snijd de sjalot en knoflook klein. Fruit aan. Voeg de risottorijst toe. Blus af met de witte wijn. Laat inkoken. Voeg een soeplepel bouillon toe. Wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen voordat je nog een lepel bouillon toevoegt.
- Blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Voeg 15 minuten na de eerste lepel bouillon te doperwten toe. Voeg het sap van de citroen toe. Maak de risotto af met een klontje boter en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kabeljauw uit de oven met de citroenrisotto. Garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!