Groene asperges zijn weer volop verkrijgbaar en wij zijn fan. Kook ze beetgaar in een pan of grill ze even kort aan, ingesmeerd met wat olijfolie. Bovendien smaken ze perfect bij vis! Dit keer een recept met een van onze favoriete vissoorten: coquilles. Deze bijzondere schelpdieren zijn ontzettend veelzijdig en gegarneerd met een roomsausje eet je je vingers erbij op.
Coquilles met roomsaus en groene asperges
Porties: 0
Ingredienten
- 12 coquilles
- 200 gram groene asperges
- 150 gram boter
- 100 ml kookroom
- 100 ml witte wijn
Instructies
- Was de asperges en snijd 1 cm van de onderkanten. Kook de asperges beetgaar in ruim kokend water.
- Verhit wat boter in een pan. Bak de coquilles kort in de boter kort aan op beide kanten.
- Snijd de chalotten fijn en bak kort aan in een klontje boter. Voeg de room en wijn toe en laat. Voeg er stukjes koude boter aan toe en houd het vuur laag. Breng op smaak met peper en zeezout.
- Giet de asperges af en leg op een bord. Beleg met coquilles en overgiet met de roomsaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!