Coquilles op échte Franse wijze. Door de coquilles in spek te wikkelen blijven blijven ze vanbinnen heerlijk sappig. En in combinatie met de rozemarijnsaus is dit gerecht onweerstaanbaar. Een culinair hoogstandje, maar absoluut niet moeilijk om te maken!
Coquilles in spek met rozemarijnsaus
Porties: 2 personen
Equipment
- Bakpan
Ingredienten
- 4 coquilles
- ½ citroen
- 2 sjalotjes
- 6 plakjes rauwe ham
- 1 klontje roomboter
Saus
- 3 takjes verse rozemarijn
- ½ glas witte wijn
- 100 ml kookroom
Instructies
- Haal de coquilles uit de verpakking. Rol iedere coquille in een plakje spek. Haal de blaadjes van de rozemarijn en gebruik de steeltjes om de ham vast te zetten.
- Verwarm een klontje roomboter in een bakpan. Wacht tot het schuim is verdwenen en bak de coquilles circa 1 minuut per kant. Rasp een beetje citroenschil over de coquilles en voeg een druppeltje citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snipper de sjalot. Bak in dezelfde pan als de coquilles. Voeg de blaadjes tijm toe. Voeg de witte wijn toe. Voeg de kookroom toe en breng ook aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Warm de gebakken coquilles 1 minuut in de saus.
- Serveer de coquilles met de saus. Garneer met citroenrasp. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!