Coquilles met citroen botersaus

Porties: 2 personen

Ingredienten

  • 200 gram coquilles
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 handjes Parmezaanse kaas

Voor de saus

  • 125 ml slagroom
  • 1 citroen
  • 1 klont roomboter
  • 1 eierdooier
  • peper en zout

Instructies

  • Droog het sneetje brood in de oven, circa 10 minuten op 160 graden. Snijd de korstjes eraf en vermaal het brood in de keukenmachine tot fijne kruimels. Bak de kruimels met een scheut olijfolie goudbruin en krokant in een koekenpan. Zet opzij.
  • Maak de saus: Verwarm de slagroom met de rasp en het sap van een halve citroen. Laat 5 minuten trekken. Klop de roomboter door de saus en laat de saus iets afkoelen. Voeg de eidooier toe en en verwarm al kloppend totdat de saus dikker wordt. Houd de saus warm.
  • Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verhit opnieuw met een scheut olijfolie. Bak de coquilles in de hete koekenpan circa 1 minuut aan elke kant, of totdat ze goudbruin en nog nét niet helemaal gaar zijn vanbinnen. (Ze garen buiten de koekenpan nog iets door, waardoor ze op je bord perfect gaar zullen zijn.)
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een grote wokpan. Bak de spinazie aan, tot de bladeren gaar en ingeslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Leg wat spinazie op de borden. Beleg met de coquilles en besprenkel met de citroensaus. Garneer met de zelfgebakken broodkruimels en eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!