De dorade heeft een heerlijke marinade van tomaten en basilicum. De vis in heerlijke marinade combineert perfect met patatas brava’s. De Spaanse variant ken je wel, maar deze patatas zijn net even anders.

Dorade met tomaten patatas bravas

dorade
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Spaans
Trefwoord: Dorade, Patatas Bravas
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 doradefilets
  • 1 ui
  • 1 kg aardappelen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 takjes verse peterselie

Specerijen

  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn

Tomaten-basilicummarinade

  • 1 tomaat Of 2 eetlepels tomatenblokjes
  • ½ theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en snijd klein. Verdeel over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet in de oven voor 20 minuten.
  • Maak de marinade door alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer te mengen. Haal de dorade uit de verpakking en marineer de vis. Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit aan. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de specerijen, zout en peper. Laat 5 minuten pruttelen
  • Haal de aardappeltjes en dorade uit de oven. Serveer de dorade met de patatas bravas en de tomatensaus. Garneer met crème fraîche en verse peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!