Dorade is een vissoort uit de Middelandse Zee. Deze vis gaat daarom goed samen met mediterrane gerechten. Dit gerecht combineren we daarom met een olijventapenade én een twist: namelijk venkelpuree.
Dorade met venkelpuree en olijventapenade
Porties: 2 personen
Equipment
- Kookpan
- Bakpan
- Aardappelstamper
Ingredienten
- 2 doradefilets
- 1 venkel
- 40 gram zwarte olijven
- 500 gram aardappelen
- ½ eetlepel nootmuskaat
- 1 eetlepel boter
- 1 scheutje melk
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Vul een pan met water en kook in 20 minuten gaar. Snijd de venkel in kleine blokjes. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de venkel 10 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om.
- Rasp de knoflook en snijd de olijven fijn. Meng met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Haal de dorade uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een klontje boter in een bakpan. Bak de dorade circa 3 minuten per kant.
- Giet de aardappelen af. Meng met de boter en melk. Stamp tot een puree. Breng op smaak zout, peper en nootmuskaat. Voeg de venkel toe en roer door. Serveer de dorade met de venkelpuree. Garneer met een schepje olijventapenade. Garneer met wat verse kruiden. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!