Dit heerlijke dorade recept is misschien éven werk, maar absoluut de moeite waard! Op zoek naar meer dorade recepten of een ander visrecept? Kijk even op onze visrecepten pagina voor inspiratie!
Visstoof met dorade en knoflookbrood
Porties: 2 personen
Equipment
- Kookpan
- Keukenmachine
Ingredienten
- 2 doradefilets
- ½ ciabattabrood
- ½ Spaanse peper
- ½ venkelknol
- 2 lente-uitjes
- 2 ansjovisfilets
- 70 ml witte wijn
- 200 gram mosselen
- 400 gram gezeefde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes verse basilicum
Knoflookolie
- 1 takje verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Saffraansaus
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 1 snufje saffraan
- 3 eetlepels yoghurt
Instructies
- Rasp 2 teentjes knoflook. Meng met 2 eetlepels olijfolie en de rest van de ingrediënten van de kruidenolie. Snijd het ciabattabrood in plakken en wrijf in in met de knoflookolie. Leg het brood in de oven tot het goudbruin is.
- Snijd de venkel in stukken. Maal samen met de ansjovis, lente-uitjes, 2 teentjes knoflook en Spaanse peper fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak het mengsel even aan. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken.
- Voeg de gezeefde tomaten en 100 ml kokend water toe om de saus iets dunner te maken. Breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Haal de dorade uit de verpakking en snijd doormidden. Voeg toe aan de pan.
- Doe de deksel op de pan en laat nog 10 minuten pruttelen. Rasp intussen 2 teentjes knoflook en meng met het sap van een halve citroen en de rest van de ingrediënten voor de saffraansaus.
- Serveer de visstoof met dorade met het knoflookbrood. Garneer met de saffraansaus Eet smakelijk!Tip: wil je de visstoof éxtra speciaal maken? Voeg dan met mosselen toe aan de visstoof.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!