Thais? Ja Thais! Met deze heerlijke curry met garnalen ben je met één hap in Thailand. Probeer jij het garnalen recept uit?
Thaise curry met garnalen
Porties: 2 personen
Equipment
- Kookpan
- Wokpan
Ingredienten
- 200 gram garnalen
- 150 gram pandanrijst
- 1 ui
- 1 mango
- 1 paprika
- 1 winterwortel
- 2 limoenen
- 150 ml groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels rode currypasta
- 2 teentjes knoflook
- zout peper
Instructies
- Vul een kookpan met water en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Maak de groentebouillon.
- Snijd de knoflook en de ui fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook samen met de currypasta en garnalen voor 2 minuten. Snijd ook de paprika en wortel en wok circa 3 minuten.
- Voeg daarna de groentebouillon en de kokosmelk toe. Breng het gehaal op smaak met de vissaus, limoensap, zout en peper. Voeg eventueel een eetlepel maïzena toe om de saus iets dikker te maken.
- Serveer de Thaise curry met garnalen met de rijst. Garneer met klein gesneden mango en limoenpartjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!