Taco tuesday, thursday of any day? Taco’s zijn altijd een goed idee! Het allerlekkerst met garnalen met spicy marinade. Met een pittige twist van jalapeño peper, frisse limoensap en zoete chipotlesaus zet jij écht iets bijzonders op tafel!
Tacos met garnalen
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
Ingredienten
- 200 gram garnalen
- ½ rode ui
- 1 limoen
- 1 avocado
- 1 jalapeñopeper zonder zaadjes
- 2 tomaten
- 4 tacoschelpen
- 1 zakje slamelange
- 1 handje verse peterselie
Marinade
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Saus
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel limoensap
- 2 eetlepels chipotlesaus
- 3 eetlepels mayonaise
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de marinade door de knoflook te raspen en met de rest van de ingrediënten te mengen. Marineer de garnalen in de marinade. Zet de garnalen circa 12 minuten in de oven.
- Maak de vulling voor de taco's door de tomaten, avocado, ui, jalapeñopeper en peterselie klein te snijden. Meng dit met de slamelange. Maak daarna de saus door alle ingrediënten te mengen.
- Haal de garnalen uit de oven. Vul de taco's met met de salade, garnalen en saus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!