We kennen het allemaal wel: zo’n eeuwenoud familierecept met romige saus, waar je vinger bij af kunt likken. De pan gaat er altijd van leeg en eigenlijk is alles er wel lekker bij. Hierbij delen we zo’n heerlijke romige saus met je, op grootmoeders recept. Serveer hem met risotto, aardappelen of stip gewoon lekker met brood uit de pan, omdat het kan.
Gebakken zalm in romige saus met spinazie en tomaatjes
Porties: 2 personen
Ingredienten
- 2 filets zalm
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- een klontje boter
- een flinke scheut witte wijn
- een kopje kookroom
- 1 citroen
- 200 gram spinazie
- 150 gram tomaatjes
- een scheut olijfolie
Instructies
- Smelt boter in een koekenpan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan. Bak aan tot ze zacht en doorschijnend zijn. Giet de witte wijn in de pan. Voeg nu de kookroom toe, roer en laat het 30 seconden sudderen en zet het vuur dan lager. Voeg de spinazie en tomaatjes toe en laat op laag vuur staan, het liefst met een deksel op de pan.
- Verhit in een (grill)pan wat olijfolie. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Bak de zalm aan beide kanten even kort aan. Leg de zalmfilets dan in de saus.
- Serveertip: lekker met romige risotto.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!