Kabeljauw uit de oven, wat een heerlijk gerecht is dit! De kabeljauw met champignons en pijnboompitten wordt in de oven gebakken zodat er een heerlijk kaaskorstje ontstaat. Het recept kost iets meer tijd, maar is de moeite meer dan waard.
Gegratineerde kabeljauw met spinazie, champignons en pijnboompitten
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Steelpan
Ingredienten
- 200 gram kabeljauw
- 250 gram champignons
- 3 eetlepels mascarpone
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 1 klontje boter
- geraspte kaas
Kaassaus
- 40 ml melk
- 50 gram boter
- 100 gram Emmentaler kaas
- 3 eetlepels bloem
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een klontje boter in een bakpan. Bak de champignons. Haal de champignons uit de pan. Bak de spinazie tot deze is geslonken. Voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde massa. Voeg al roerend de melk, kaas en champignons toe. Roer tot een gladde kaassaus.
- Haal de kabeljauw uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de kabeljauw in een ovenschaal. Verdeel de spinazie over de kabeljauw. Schenk de kaassaus over de vis en bestrooi met geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Bak ondertussen de pijnboompitjes in een pan. Haal de gegratineerde kabeljauw met spinazie en kaassaus met champignons uit de oven. Garneer met de pijnboompitjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!