Op een mooie zomerse dag is het heerlijk om een barbecue aan te zetten voor een stuk vis met wat groente. Vooral gegrilde venkel matcht heel goed bij vis en deze combinatie smaakt nét zo goed in de winter.
Gegrilde venkel met tonijn steak en bieslookaardappelen
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
- Bakpan
Ingredienten
- 2 tonijn steaks
- 2 rode uien
- 2 venkelknollen
- 300 gram krieltjes
- 2 eetlepels boter
- 5 sprietjes bieslook
- zout en peper
Kruidenmengsel
- 1 rode peper zonder zaadjes
- ½ eetlepel korianderzaad
- 1 takjes tijm
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels. Breng een pan water aan de kook. Kook de aardappelen in circa 30 minuten gaar.
- Maak het kruidenmengsel. Kneus de korianderzaadjes en meng met de tijm, rode peper en olijfolie. Pel de ui en snijd in ringen. Was de venkel en snijd in plakken. Verdeel de groenten over de bakplaat. Verdeel het kruidenmengsel over de groenten. Rooster circa 20 minuten in de oven.
- Haal de tonijn uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan. Bak de tonijn circa 2 minuten aan elke kant.
- Giet de aardappelen af. Smelt de boter in een pan. Snijd de bieslook fijn en voeg toe. Giet de boter over de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gebakken tonijn met de gegrilde venkel en gekookte aardappelen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!