Met één hap weer terug in Griekenland met deze Griekse salade met zwaardvis. Dit recept brengt je terug naar je zonnige vakantie door de frisse smaaksensatie. Makkelijk, snel en lekker!

Griekse salade met zwaardvis

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Grieks
Trefwoord: Griekse salade, salade, Zwaardvis
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingredienten

  • 2 zwaardvissteaks
  • 70 gram granaatappelpitjes
  • 80 gram geroosterde amandelen
  • 120 gram bulgurrijst
  • 200 gram rode pitloze druiven
  • 1 bosje verse peterselie

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bulgur in een kom en overgiet met kokend water. Roer door en laat 10 minuten staan. Giet na 10 minuten af en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de zwaardvis in de oven en bak circa 15 tot 20 minuten.
  • Maak de dressing door de ingrediënten van de dressing te mengen. Meng de druiven, amandelen, granaatappelpitjes en peterselie. Besprenkel dit met de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de zwaardvis uit de oven en serveer met de salade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!