Een heerlijk Afrikaans gerecht. Heekfilet met piri piri twist! Lees snel verder voor het recept.
Heekfilet in piri piri marinade
Porties: 2 personen
Equipment
- Kookpan
- Oven
- Ovenschaal
Ingredienten
- 2 heekfilets
- ½ rode peper zonder zaadjes
- 1 aubergine
- 1 ui
- 2 tomaten
- 80 gram tomatentapenade
- 170 gram basmatirijst
- 150 ml groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Marinade:
- ½ theelepel chilipeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 stukje jalapeño
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Haal de heekfilet uit de verpakking en marineer de vis. Vul een pan met water en maak 150 ml groentebouillon. Kook de rijst volgend de instructies op de verpakking.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een hoge bakpan. Snijd de ui, knoflook, rode peper, tomaten en aubergine klein. Bak eerst de ui, knoflook en rode peper voor 2 minuutjes. Voeg de tomaat, aubergine, balsamicoazijn en de helft van de tapenade toe. Bak dit ook 2 minuutjes.
- Voeg de bouillon toe. Plaats de deksel op de pan en laat 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken. Leg de gemarineerde heekfilet op een bakplaat en bak circa 8 minuten in de oven. Serveer de heekfilet in piri piri marinade met de rijst en de rest van de tomaten tapenade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!