Heekfilet is ontzettend veelzijdig en goed te combineren met verschillende groente. Probeer de vis eens in combinatie met broccolipuree. Gezond en verrassend lekker!
Heekfilet met broccolipuree
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
- Aardappelstamper
Ingredienten
- 2 heekfilets
- 1 broccoli
- 200 gram spekreepjes
- 400 gram aardappelen
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel peterselie
Roomsaus
- 25 ml melk
- 250 ml room
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout
Instructies
- Vul een pan met water. Schil de aardappelen en kook in 25 minuten gaar. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze de laatste 10 minuten met de aardappels mee.
- Bak de spekreepjes 5 minuten uit. Verwijder de spekjes. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak de heekfilet circa 4 minuten per kant. Maak de roomsaus door alle ingrediënten te mengen en op een laag vuur te verwarmen.
- Giet de aardappels en broccoli af. Pureer dit met de melk en boter. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de heekfilet met de broccolipuree. Garneer met de roomsaus en gebakken spekjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!