Artisjokken hebben een zachte, licht bittere smaak. Daarom passen ze perféct bij de heilbot in zoete honing-mosterdsaus. De hartige twist van de gebakken aardappelen geven een heerlijk gerecht als resultaat! Wij maakten dit recept met verse artisjokken, maar het werkt ook prima met artisjokharten uit blik of pot.
Heilbot met artisjokken en aardappelen
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
- Steelpan
Ingredienten
- 200 gram heilbot
- 4 aardappelen
- 8 artisjokken vers of uit een pot
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 bosje verse peterselie
- 50 gram Parmezaanse kaas
Marinade
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
Roomsaus
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel suiker
- 1 klontje boter
- 3 eetlepels citroensap
- 200 ml kookroom
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de marinade door een flinke scheut olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Haal de heilbot uit de verpakking en marineer de vis.
- Vul een pan met water. Snijd de aardappelen in vieren en kook 10 minuten. Giet de aardappelen af en bestrooi met bloem en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen gaar.
- Verwijder de buitenste bladeren van de artisjokken, tot alleen de zachte blaadjes overgebleven zijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Fruit de Bak de knoflook aan en voeg de artisjokken toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 100 ml water toe en laat de artisjokken 10 minuten zachtjes koken.
- Maak ondertussen de roomsaus door alle ingrediënten in een steelpannetje te verwarmen. Breng aan de kook. Serveer de heilbot in honing-mosterd marinade met de artisjokken en roomsaus. Garneer met verse peterselie en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!