Een heerlijk Oosters recept met heilbot en zelfgemaakt koolsalade. Een snel gerecht, dat je binnen een handomdraai op tafel zet!
Heilbot op Oosterse wijze met koolsalade
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Keukenmes
Ingredienten
- 200 gram heilbot
- ½ rodekool
- 1 rode peper
- 1 komkommer
- 1 winterwortel
- 1 handje verse koriander
- 2 handjes taugé
- 2 handjes cashewnoten
Marinade
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels ketjap
Dressing
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel pindakaas
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels sesamzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de marinade door de ingrediënten te mixen. Marineer de heilbot. Zet de vis in de oven voor 15 minuten.
- Snijd de komkommer, winterwortel en rode kool klein. Doe dit samen met de taugé, koriander en cashewnoten in een grote kom. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en verdeel over de salade.
- Serveer de heilbot in Oosterse marinade met de zelfgemaakte koolsalade met dressing. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!