Dit heilbot recept met bloemkoolrijst en mangosalsa is makkelijk om te maken en proeft naar de zomer. Gezond door het fruit en de groente, maar bovendien erg lekker!

Spicy heilbot met bloemkoolrijst en mangosalsa

Bereidingstijd: 35 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Bloemkoolrijst, Heilbot, Mangosalsa, Rijst
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Bakpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 200 gram heilbot
  • ½ rode ui
  • ½ mango
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 1 rode kool
  • 1 zak bloemkoolrijst
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 handje verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie

Spicy marinade

  • 1 theelepel chilipeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Haal de vis uit de verpakking en marineer de vis. Zet de heilbot 20 minuten in de oven.
  • Snijd de mango, rode ui, rode kool, avocado en koriander fijn. Meng dit met het sap van de limoen, Griekse yoghurt, zout en peper. Verhit een scheutje olie in een bakpan. Bak de bloemkoolrijst goudbruin. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de spicy heilbot met de bloemkoolrijst en mangosalsa. Garneer met een partje limoen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!