Zelf bagels maken is eigenlijk super makkelijk! Bovendien heb je er eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig, die je vaak wel in huis hebt, namelijk: yoghurt en zelfrijzend bakmeel. Check snel je keukenkastje en aan de slag!
Home made bagel met gerookte zalm
Porties: 4
Equipment
- Bakpan
- Oven
Ingredienten
Voor de bagels
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 losgeklopt ei
- een handje sesamzaadjes
Belegopties
- 200 gram gerookte zalm
- 4 eieren
- 1 avocado
- een bakje cream cheese, geitenkaas of cottage cheese
Instructies
Bagels maken
- Vewarm de oven voor op 200 graden.
- Meng het meel en de yoghurt in een kom tot een bal. Bestrooi een snijplank met nog wat zelfrijzend bakmeel en verdeel het deeg tot 4 gelijke stukken.
- Maak ringen van het deeg en besmeer het met een losgeklopt ei. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bagels gaar in 20 minuten.
Bagels beleggen
- Haal de bagels uit de oven en besmeer met cream cheese. Verhit wat olijfolie in een pan op laag vuur en breek 4 eieren in elk een hoek van de pan. Bak de eieren op laag vuur. Snijd ondertussen de avocado in reepjes en leg op de creamcheese. Beleg vervolgens met de gerookte zalm en de gebakken ei.
- Verhit wat olijfolie in een pan op laag vuur en breek 4 eieren in elk een hoek van de pan. Bak de eieren op laag vuur.
- Snijd ondertussen de avocado in reepjes en leg op de creamcheese. Beleg de bagels vervolgens met de gerookte zalm en de gebakken ei.
- Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!