Dit ovengerecht met kabeljauw en gnocchi is supermakkelijk te maken. Pompoen en paddenstoelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar vooral in de herfst is dit recept een topper! Benieuwd? Probeer het onderstaande recept.
Kabeljauw met geroosterde gnocchi en pompoen
Porties: 2 Personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpan
Ingredienten
- 2 kabeljauwfilets
- 1 rode ui
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram gemengde paddenstoelen
- 200 gram pompoen
- 250 gram gnocchi
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 klontje boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de paddenstoelen, pompoen en ui grof. Verdeel samen met de gnocchi oven de bakplaat. Plet de knoflook en leg samen met de rozemarijn bovenop de groenten. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster circa 25 minuten.
- Haal de kabeljauw uit de verpakking. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verhit een klontje boter in een bakpan. Bak de kabeljauw circa 3 minuten per kant.
- Serveer de gebakken kabeljauw met de geroosterde groenten en gnocchi. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!