Pesto kabeljauw smaakt lekker bij…. tomaat! In een makkelijke pasta komt tomaat goed tot zijn recht. Zo eet jij binnen een handomdraai op en top Italiaans.
Kabeljauw met pesto en Linguine
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpan
Ingredienten
- 200 gram kabeljauw
- 1 ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram rucola
- 150 gram linguine
- 200 gram verse spinazie
- 1 tros kerstomaatjes
Knoflookolie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kabeljauw uit de verpakking. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Maak de knoflookolie. Plet de knoflook en meng met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de tomaatjes met de helft van de knoflookolie. Zet circa 10 minuten in de oven.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd de ui in ringen. Verhit een eetlepel olie in een bakpan. Fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe tot deze is geslonken. Voeg de pasta toe en meng door.
- Serveer de kabeljauw met de linguine pasta en geroosterde tomaatjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!