Kabeljauw, maar dan zoet! Deze vissoort kan op veel verschillende manier gecombineerd worden. Zo ook met sinaasappels. Dit kabeljauw recept met sinaasappelsaus is daarom zeker de moeite waard om eens te proberen.

Zoete kabeljauw in sinaasappelsaus

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Duits
Trefwoord: Kabeljauw, Kabeljauw uit de oven, Ovenschotel, Sinaasappel
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Steelpan

Ingredienten

Sinaasappelsaus

  • 1 citroen
  • 3 sinaasappels
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 30 gram boter
  • 2 takjes verse tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kabeljauwfilets uit de verpakking. Breng op smaak met twee eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet de kabeljauw in de oven voor 15 minuten.
  • Maak de sinaasappelsaus. Smelt de boter en de suiker in een steelpan. Voeg de komijn, kaneel en verse tijm toe. Als de suiker is opgelost voeg je het sap van 3 sinaasappels en het sap van een halve citroen toe. Laat de saus indikken.
  • Haal de kabeljauw uit de oven. Serveer de kabeljauw met de sinaasappelsaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!