Hamburgers to the next level! Kabeljauwburgers met heerlijke coleslaw, pittige chipotlesaus en krokant broodje. Prikker erin en eet smakelijk!

Kabeljauwburgers

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Duits
Trefwoord: Kabeljauw, Visburger
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 crunchy kabeljauwfilets
  • ½ rode ui
  • ½ winterpeen
  • 150 gram verse rode kool
  • 150 gram verse witte kool
  • 2 takjes verse peterselie
  • 2 eetlepels chipotlesaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 hamburgerbroodjes

Coleslaw dressing

  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 3 eetlepels mayonaise

Instructies

  • Snijd de rode kool, witte kool, ui, winterpeen en peterselie klein. Maak de coleslaw dressing door alle ingrediënten te mengen. Voeg de groenten toe en roer goed door.
  • In dit recept gebruiken wij kabeljauwburgers van Freshly Fish. Maar je kunt de burgers natuurlijk ook zelf maken! Neem 2 kabeljauwfilets, dep droog en paneer aan de hand van deze stappen.
  • Verhit een eetlepel olijfolie of boter in een bakpan. Bak de kabeljauwburgers ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes doormidden. Smeer in met boter en gril kort in de oven.
  • Beleg de broodjes met de kabeljauwburger en coleslaw. Maak af met een beetje chipotlesaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!