Deze Thaise kokossoep zit vol met heerlijke smaakmakers zoals sereh, limoen en rode peper. Een goede basis voor de koolvishaasjes om in te zwemmen. Wij hebben noedels aan de soep toegevoegd, zodat het een vullende maaltijd wordt.

Kokossoep met koolvis en noedels

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Thais
Trefwoord: Koolvis, soep, Vissoep
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Kookpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 zwarte koolvishaasjes
  • ½ paksoi
  • ½ limoen
  • ½ rode peper zonder zaadjes
  • 75 gram udonnoedels
  • 100 gram kastanjechampignons of shiitake
  • 300 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 stengel citroengras
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Maak 300 ml groentebouillon. Kneus de stengel citroengras en voeg toe aan de bouillon. Snijd de knoflook, rode peper en champignons klein. Voeg toe aan de soep. Breng verder op smaak met het sap van de limoen, sojasaus en suiker.
  • Haal de koolvis uit de verpakking en snijd in blokjes van 2 centimeter. Snijd de paksoi in grove stukken. Voeg de vis, paksoi en noedels toe aan de soep. Laat de soep nog 5 minuten pruttelen. Haal als laatste stap de citroengras uit de pan.
  • Serveer de soep in 2 kommen. Garneer met koriander. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!