Leng is een mooie stevige vissoort en is zacht van smaak. De vis is daardoor eindeloos te combineren. In dit recept combineren we de lenghaasjes met prei, champignons en een heerlijke roomsaus.

Lenghaasjes met champignon en prei

Lenghaasje roomsaus
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Engels
Trefwoord: Champignons, leng, Ovenschotel, roomsaus
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan
  • Steelpan

Ingredienten

  • 2 lenghaasjes
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 150 gram spekreepjes
  • 250 gram champignons
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 1 handje verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie

Roomsaus

  • 100 ml kookroom
  • 100 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpan. Snijd het teentje knoflook fijn en fruit aan in de steelpan. Voeg de kookroom en slagroom toe en laat 20 minuten pruttelen
  • Haal de lenghaasjes uit de verpakking en zet 15 minuten in de oven. Snijd de prei en champignons klein. Rasp het teentje knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de knoflook, prei en champignons ongeveer 6 minuten. Voeg de tijm toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Serveer de lenghaasjes samen met de prei, champignons en roomsaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!