Deze makreel is van zichzelf al lekker van smaak. Maar de dressing in dit gerecht is de allemansvriend die de vis en groentes samenbindt. In dit recept gebruiken wij boontjes, maar je kunt natuurlijk ook voor andere groentes kiezen.
Makreel met knoflookkrieltjes
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
Ingredienten
- 2 makreelfilets
- 400 gram sperziebonen
- ½ kg krieltjes in de schil
- 1 handje peterselie
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
Yoghurt dressing
- 160 ml Griekse yoghurt
- 1 handje verse koriander
- 1 handje platte peterselie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 bosuitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en halveer de krieltjes. Kook de krieltjes 5 minuten voor en verdeel over een bakplaat. Snijd de peterselie en rasp de knoflook. Meng dit met een eetlepel olijfolie en verdeel over de krieltjes. Bak de krieltjes 20 minuten in de oven.
- Vul een kookpan met water. Dop de sperziebonen en kook in 8 minuten gaar. Verwarm een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de makreelfilets circa3 minuten aan beide kanten.
- Maak de dressing door de peterselie en koriander fijn te snijden. Meng met de rest van de ingrediënten. Serveer de makreel met de boontjes, krieltjes en yoghurtdressing. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!