Een quiche lijkt veel werk, maar dat valt in de praktijk erg mee. De oven doet namelijk het meeste werk! De basis maak je met aardappel, ei en ui. Wij maakten hem éxtra bijzonder met schol, broccoli en geitenkaas. Aan de slag!

Quiche met schol

Bereidingstijd: 1 uur
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Quiche, Schol
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Bakvorm
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 scholfilets
  • 1 rode ui
  • 1 rol deeg voor quiche
  • 600 gram zoete aardappel
  • 300 gram broccoli
  • 200 gram kwark
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 handje peterselie
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes. Snijd de broccoli fijn. Meng de eieren met de kwark en klop los. Breng op smaak met peterselie, zout en peper.
  • Vet een quichevorm in. Bekleed de vorm met het quiche deeg. Leg de aardappel en broccoli in de vorm. Leg daarbovenop de schol. Giet het eimengsel in de vorm. Verkruimel de geitenkaas over de bovenkant van de ovenschotel.
  • Bak de quiche 50 minuten in de oven. Serveer als avondeten of bij het borrelen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!