Risotto is een perfect gerecht om met vis te combineren. Lees snel verder om dit gerecht binnen een handomdraai op tafel te zetten.
Risotto met zeebaars, kaaskoekjes en hamkrokant
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpan
Ingredienten
- 2 zeebaarsfilets
- ½ ui
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram doperwten
- 150 gram risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 500 ml visbouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bosje groene asperges
- 1 klontje boter
- 2 plakken rauwe ham
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook en ui klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een hoge pan. Fruit de knoflook en ui aan. Voeg de risottorijst toe. Blus af met de witte wijn en laat inkoken.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de asperges in 15 minuten gaar. Voeg de laatste minuut de doperwten toe. Maak in een andere pan een halve liter bouillon klaar.
- Maak de risotto door steeds een soeplepel bouillon toe te voegen aan de rijst. Wacht tot alle bouillon is opgenomen voordat je een nieuwelepel bouillon toevoegt. Herhaal voor 15 tot 20 minuten tot de rijst gaar is. Voeg als de rijst gaar is de asperges, doperwten en geraspte Parmezaanse kaas toe. Voeg een klontje boter toe en roer door.
- Haal de zeebaars uit de verpakking. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal ook de plakjes ham uit de verpakking en leg op een bakplaat. Maak de kaaskoekjes door de kaas te raspen en te verdelen over de bakplaat. Zet de zeebaars, ham en kaashoopjes in de oven voor 12 minuten.
- Serveer de zeebaars met de romige risotto, de hamkrokant en de kaaskoekjes. Garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!