Lekker fris! Deze couscoussalade met rode poon is ideaal voor een zomerse dag of als lunchgerecht. Extra handig: dit gerecht is zo klaar!

Rode poon met couscoussalade

rode poon met couscoussalade
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Couscous, rode poon, salade
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Kookpan
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 rode poonfilets
  • ½ rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 citroen
  • 3 lente-uitjes
  • 100 gram feta
  • 200 gram parelcouscous
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepel granaatappelpitjes

Dressing

  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 ml milde olijfolie
  • 1 handje verse basilicum

Instructies

  • Maak een liter bouillon met water en het bouillonblokje. Kook de couscous in de bouillon volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de rode poon ongeveer 8 minuten. Keer halverwege.
  • Maak intussen de dressing door de ingrediënten te mengen. Snijd de paprika, wortel en lente-uitjes klein. Voeg de groenten en de dressing bij de parelcouscous. Verkruimel de feta en strooi samen met de granaatappelpitjes over de salade. Garneer met verse basilicum.
  • Serveer de couscoussalade met de rode poon. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!