Lekker fris! Deze couscoussalade met rode poon is ideaal voor een zomerse dag of als lunchgerecht. Extra handig: dit gerecht is zo klaar!
Rode poon met couscoussalade
Porties: 2 personen
Equipment
- Kookpan
- Bakpan
Ingredienten
- 2 rode poonfilets
- ½ rode paprika
- 1 wortel
- 1 citroen
- 3 lente-uitjes
- 100 gram feta
- 200 gram parelcouscous
- 1 blokje groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepel granaatappelpitjes
Dressing
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel mosterd
- 50 ml milde olijfolie
- 1 handje verse basilicum
Instructies
- Maak een liter bouillon met water en het bouillonblokje. Kook de couscous in de bouillon volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de rode poon ongeveer 8 minuten. Keer halverwege.
- Maak intussen de dressing door de ingrediënten te mengen. Snijd de paprika, wortel en lente-uitjes klein. Voeg de groenten en de dressing bij de parelcouscous. Verkruimel de feta en strooi samen met de granaatappelpitjes over de salade. Garneer met verse basilicum.
- Serveer de couscoussalade met de rode poon. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!