Een heerlijk winters gerecht. De romige gratin past geweldig bij de smaak van de zeebaars en de walnoten maken het helemaal af.

Romige gratin met roodbaars en walnoten

Bereidingstijd: 45 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Aardappelgratin, Roodbaars
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Steelpan

Ingredienten

  • 2 roodbaarsfilets
  • 75 gram walnoten
  • 100 gram jong belegen kaas
  • 250 gram pastinaak

Roomsaus

  • 200 ml room
  • 4 takjes verse tijm
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met boter of olie. Haal de roodbaars uit de verpakking. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe de room, tijm, zout en peper in een steelpannetje. Laat dit 10 minuten op laag vuur koken.
  • Schil ondertussen de pastinaken en snijd in lange plakken. Bedek de ovenschaal met een laagje pastinaak. Leg hier de zeebaars bovenop. Giet de helft van de roomsaus over de vis. Bedek de vis met de rest van de pastinaak en overgiet met de rest van de roomsaus. Bestrooi met geraspte kaas en walnoten.
  • Zet de gratin met roodbaars circa 40 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!