Met dit gerecht zet je echt iets bijzonders op tafel. De roodbaarsfilet past perfect bij de zilte zeekraal en zoete pompoenpuree. Een gouden combinatie! Wil je dit recept zelf proberen? Lees dan snel verder.

Roodbaars met pompoenpuree en zeekraal

Bereidingstijd: 45 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Cantharellen, Pompoenpuree, Roodbaars
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Kookpan
  • Steelpan
  • Staafmixer

Ingredienten

  • 2 roodbaarsfilets
  • 150 gram zeekraal
  • 250 gram cantharellen
  • 500 gram pompoen
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Saus

  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml visbouillon
  • 240 ml room
  • 1 sjalot
  • 1 takje dragon
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Vul een pan met water en maak 500 ml groentebouillon. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen in de bouillon in 20 minuten gaar. Giet af en mix met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg een klontje boter toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul een pan met water en maak 200 ml visbouillon. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Snijd de sjalot en knoflook en bak glazig. Voeg de witte wijn toe en laat volledig inkoken. Voeg de visbouillon, room en dragon toe. Laat op zacht vuur pruttelen.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Haal de roodbaars uit de verpakking. Bal circa 4 minuten per kant. Bak ook de cantharellen, dit kan in dezelfde pan. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de zeekraal door deze 1 minuut in kokend water te leggen. Hiervoor kun je ook de groentebouillon gebruiken. Serveer de roodbaarsfilet met de pompoenpuree, cantharellen en zeekraal. Garneer met de saus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!