Een heerlijke frisse Italiaanse salade caprese met garnalenspies. Dit gerecht zet je binnen 5 minuten op tafel en is écht genieten! Breng Italië thuis aan de keukentafel.
BBQ-spies met garnalen en salade caprese
Porties: 2 personen
Equipment
- Grillpan
- Keukenmes
Ingredienten
- 4 garnalenspiesen
- croutons
- ciabattabrood
- 500 gram kerstomaatjes
- 200 gram mozzarella
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 takjes basilicum
Dressing
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Begin met de salade caprese. Snijd de kerstomaatjes, zongedroogde tomaatjes en mozzarella klein. Verdeel over twee borden. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de dressing over de salade.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Gril de garnalenspiesen 3 minuten aan beide kanten. De spiesen zijn gemakkelijk zelf te maken door garnalen aan een satéprikker te rijgen. Marineer de garnalen met een scheutje olie, gedroogde oregano, peter en zout. Tip: deze garnalen spiesen zijn ook heel lekker van de barbecue! Lees meer over vis van de BBQ in onze blog!
- Serveer de spiesen van garnaal met de salade en het ciabattabrood. Garneer het geheel met de croutons en basilicumblaadjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!