Op zoek naar een heerlijk Nederlands recept dat makkelijk te bereiden is? Dan moet je deze schar uit de oven met citroen-botersaus en krieltjes écht proberen! Dit heerlijke gerecht is kwestie van 5 minuten en de oven doet de rest!

Schar met citroen-botersaus en krieltjes

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Krieltjes, Schar, Vis uit de oven
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingredienten

  • 2 scharfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 50 gram boter
  • 500 gram krieltjes
  • 2 teentjes knoflook

Spicy citroenmarinade

  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 takjes verse peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Marineer de scharfilets.
  • Rasp de knoflook en meng met een eetlepel olijfolie, rozemarijn en citroensap. Verdeel de krieltjes over een bakplaat en overgiet met het mengsel. Bak de krieltjes 10 minuten in de oven.
  • Leg na 10 minuten de scharfilets tussen de krieltjes en bak nog 12 minuten in de oven Bak tot de aardappeltjes goudbruin zijn. Serveer de schar met citroen-botersaus en krieltjes met een frisse salade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!