Risotto kun je met allerlei smaken maken. In dit gerecht gebruiken we paddenstoelen. Perfect voor guur herfst-en winterweer. Dit recept is ook perfect voor een dineravondje met vrienden of familie.
Scharfilet met paddenstoelen risotto
Porties: 2 personen
Equipment
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Keukenmes
Ingredienten
- 2 scharfilets
- 1 ui
- 150 gram spinazie
- 150 gram paddenstoelenmix
- 200 gram risottorijst
- 0,75 liter bouillon
- 75 ml witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm
Instructies
- Vul een pan met water en maak 0.75 liter bouillon. Snipper de ui. Verhit een eetlepel olijfolie in een brede pan en bak de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn erbij en roer tot deze is verdampt.
- Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst. Als de lepel bouillon bijna verdampt is, doe je er een nieuwe lepel bouillon bij. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Hak ondertussen de paddenstoelen en spinazie klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de paddenstoelen tot ze zacht zijn. Breng op smaak met de tijm, zout en peper.
- Haal de scharfilet uit de verpakking en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Bak de schar ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
- Voeg de spinazie toe aan de risotto. Laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer de scharfilet met de risotto met paddenstoelen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!