Op zoek naar een makkelijk, maar overheerlijk recept? Ga dan eens voor deze! Heerlijke scholfilet met citroenboter, asperges en zeekraal. Nederlandser kan het bijna niet. In dit recept gebruiken wij witte asperges, maar je kunt natuurlijk ook groene asperges gebruiken. Zo is het gerecht het hele jaar door lekker.
Scholfilet met citroenboter, asperges en zeekraal
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
Ingredienten
- 2 scholfilets
- 100 gram zeekraal
- 400 gram krieltjes
- 500 gram asperges
- 2 takjes verse peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
Saus
- 1 citroen
- 100 gram boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de krieltjes over een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Bak de krieltjes 30 minuten in de oven.
- Schil de asperges en verwijder de kontjes. Vul een pan met water en voeg de asperges toe. Breng aan de kook. Zet na 5 minuten het vuur uit en laat de asperges nog 10 tot 15 minuten staan.
- Haal de scholfilets uit de verpakking. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de scholfilets 15 minuten in de oven.
- Maak de citroen-botersaus. Doe de ingrediënten in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.
- Serveer de gebakken scholfilet met de krieltjes en asperges. Garneer met de citroen-botersaus en peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!