Scholfilet, een oer-Hollandse visje, is gemarineerd met specerijen uit India. We hebben deze combinatie doorgezet in het gerecht door Hollandse groentes een Oosterse twist te geven. Makkelijk te bereiden in de oven en mét een overheerlijk eigen groente sausje.
Scholfilet met Oosterse traybake
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpan
Ingredienten
- 2 scholfilets
- ¼ komkommer
- 1 broccoli
- 2 winterpenen
- 2 eetlepels korma currypasta
- 2 eetlepels muntblaadjes
- 6 eetlepels yoghurt
- 200 gram kikkererwten
Marinade
- 1 theelepel korma currypasta
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de scholfilet uit de verpakking. Maak de marinade door de currypasta te mengen met 2 eetlepels olijfolie. Marineer de scholfilet. Zet in de oven voor 12 minuten.
- Giet de kikkererwten af en snijd de broccoli klein. Marineer in twee eetlepels korma pasta. Verdeel over een bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
- Maak de Indiase dressing. Rasp de komkommer en mix met de yoghurt en munt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Oosterse scholfilet met de geroosterde groenten en Indiase marinade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!