Een feestje op tafel: deze scholfilet in combinatie met een heerlijke salade.
Scholfilet op Siciliaanse wijze
Porties: 2 personen
Equipment
- Bakpan
- Sauspan
Ingredienten
- 2 scholfilets
- 100 gram eikenblad slamelange
- 1 handje verse peterselie
- 1 handje muntblaadjes
- 4 eetlepels olijfolie
Saus
- 1 rode ui
- 2 theelepels suiker
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 3 eetlepels kappertjes
- 125 ml witte wijn
- 150 gram rozijnen
- 2 teentjes tenen knoflook
Instructies
- Maak de saus. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak aan. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat zachtjes pruttelen.
- Haal de scholfilets uit de verpakking. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verhit een eetlepel olijf olie in een bakpan en bak de scholfilets 4 minuten per kant.
- Verdeel de slamelange over twee borden. Serveer de scholfilets op de salade. Garneer met de saus, peterselie en munt. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!