Er gaat niets boven een heerlijke sliptong met zelfgemaakte friet. Lees snel verder om te weten hoe je dit overheerlijke recept in een mum van tijd op tafel zet.


Sliptong met frisse salade en verse friet

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Sliptong, Verse friet
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Frituurpan
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 tongfilets
  • 1 bosui
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 1 krop sla
  • 1 klontje roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels honing-mosterddressing
  • 300 gram aardappelen

Dressing

  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels honing

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd in frieten. Spoel schoon en dep droog met een theedoek of keukenrol. Verwarm de frituur tot 150 °C. Bak de frieten 5 minuten voor. Laat hierna afkoelen.
  • Was de sla en snijd in stukken. Snijd de appels en bosui klein. Voeg toe aan de sla. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Verdeel over de salade. Verwarm de frituur vervolgens tot 190 °C. Bak tot de frieten krokant zijn. Bestrooi met zout.
  • Haal de sliptong uit de verpakking. Bedek met een dun laagje bloem. Verhit een klontje roomboter in een pan. Bak de sliptong 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de sliptong met de kapertjes, salade en gebakken friet. Garneer met een schijfje citroen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!