De sliptong komt met een heerlijke chiliboter. Zet je de vis in de oven? Dan wordt dit een heerlijke saus voor bij de sliptong. Dit combineert goed bij de aardappelen!

Sliptong met zuurkool en aardappelen

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Sliptong, Zuurkool
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan

Ingredienten

  • 2 sliptongen
  • 1 appel
  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram zuurkool
  • 1 scheutje appelsap

Chiliboter

  • 50 gram roomboter
  • ½ theelepel cayennepeper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappels. Vul een pan met water en kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • Haal de vis uit de verpakking. Maak de chiliboter door de cayennepeper er door te roeren. Verspreid dit over de bovenkant van de vis. Zet de vis in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
  • Haal de zuurkool uit de verpakking en voeg toe aan een kookpan. Schil de appel en snijd in blokjes. Voeg toe aan de zuurkool. Laat de zuurkool zachtjes garen volgens de instructies op de verpakking.
  • Haal de vis uit de oven en serveer met de aardappelen en zuurkool. Garneer met de chilibotersaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!