Dit gerecht is heerlijk voor een zomerse BBQ, maar kan ook heel goed bereid worden in de pan. Eet smakelijk!

Spaanse paella BBQ-spies met garnalen

garnalenspies paella
Bereidingstijd: 1 uur
Gang: Avondeten
Keuken: Spaans
Trefwoord: bbq, garnalen, Garnalenspies, Paella
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Kookpan
  • Bakpan

Ingredienten

  • 4 garnalenspiesen
  • 1 ui
  • 1 limoen
  • 1 laurierblaadje
  • 3 tomaten
  • 75 gram zeevruchten
  • 100 gram doperwten
  • 100 gram geroosterde paprika uit pot
  • 250 gram paellarijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter vis- of kipbouillon
  • ½ zakje paellakruiden
  • 2 takjes verse peterselie

Instructies

  • Verhit een pan met water en maak 1 liter bouillon.
  • Snijd de ui, knoflook en tomaten klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook, ui, tomaten en laurier aan. Voeg de doperwten, paprika, rijst en paellakruiden toe. Roer dit goed door. Voeg als laatst de bouillon toe. Laat het geheel 20 minuten pruttelen.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grillpan. Bak de garnalenspiesen ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
    Tip: deze spiesen met garnalen zijn ook perfect te bereiden op de barbecue.
  • Voeg als de rijst bijna klaar is de zeevruchten toe. Serveer de Spaanse paella met de garnalenspiesen. Garneer het geheel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!