Een heel makkelijk, maar bovendien ook erg lekker visrecept. Deze spaghetti met tonijn moet je proberen!

Spaghetti met tonijn

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Spaghetti met tonijn, Tonijn
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Kookpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 tonijnsteaks
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 50 gram zwarte olijven
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Snijd de ui, knoflook, ansjovis en peper fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak dit samen met de kappertjes aan. Voeg de gezeefde tomaten en oregano toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul een pan met water en kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Snijd de tonijn in blokjes en voeg samen met de olijven, peterselie en citroensap toe aan de pan. Laat dit 15 minuten pruttelen.
  • Serveer de spaghetti met tomatensaus met tonijn. Garneer het gerecht met Parmezaanse kaas en gehakte peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!