Zwaardvis steaks met frisse groentespies, perfect voor op de bbq. Rijg de groenten aan een spies, gril de zwaardvis kort aan en genieten maar!
Spicy zwaardvis steaks met groentespies
Porties: 2 personen
Equipment
- Grillpan
- Keukenmes
Ingredienten
- 2 zwaardvissteaks
- 1 rode ui
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
Marinade
- olijfolie
- zout en peper
- rozemarijn
- peterselie
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
Instructies
- Meng een flinke scheut olijfolie met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Haal de zwaardvis uit de verpakking en marineer in de marinade. Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak de zwaardvis steaks circa 3 minuten aan elke kant.
- Snijd de courgette, aubergine en paprika in stukken. Prik de groenten aan een spies. Bestrijk de groentespiesen met olie en breng op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de spiesen circa 5 minuten.
- Serveer de zwaardvis met de groentespiesen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!